Türkçe English
Kayıt Ol
facebook login
twitter login
Anasayfa
Can Gürzap

Can Gürzap

Yeni Kanallar

Can Gürzap

Can Gürzap (d. 26 Mayıs 1944, İstanbul) Sinema, Tiyatro ve dizi oyuncusu, yazar, eğitmen.
İlk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap'tan alan sanatçı, 1962'de Kadıköy Maarif Koleji'ni tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservartuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi ve Londra'da Central School of Speech and Drama'da eğitim gördü. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yaptı. Konservatuarda öğretmen olarak derslere girdi. TRT'de radyoya birçok radyo tiyatrosu hazırladı. 1971 yılında Arsen Gürzap ile evlendi. 1978'de İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürü oldu. Çevirmenlik ve senaryo yazarlığı (Yorgun Savaşçı - 1993) da yapan sanatçı, halen kurucusu olduğu Dialog sunuculuk ve dil okulunda görev yapmakta, sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.
Sanatçı, 2004 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Kristal Martı ödülüne layık bulunmuştur.

Eserleri

Söz Söyleme Ve Diksiyon, Remzi Kitabevi, Ekim 2006
Konuşan İnsan, Yapı Kredi Yayınları, Ocak 2004

Ödülleri

Türkçeyi En İyi Kullanan Tiyatro Sanatçısı Ödülü GYTE Türkçe Topluluğu, 16 Şubat 2010
Rol aldığı oyunlardan bazıları

Kim Bu Adam? : Sébastien Thiery - Tiyatro Diyalog - 2011
Evliliğe Gelince : Leslie Stevens - Tiyatro Diyalog - 2010
Bana Bunu Yapma : Richard Baer - Tiyatro Diyalog - 2009
Gönül Hırsızı : Pierre Chesnot - Tiyatro İstanbul - 2007
Salıncakta İki Kişi : William Gibson - Tiyatro Kedi - 2006
Yarım Bardak Su : Tarık Günersel - Tiyatro Kedi - 2004
Taraf Tutmak : Ronald Harwood - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2003
Bu Adreste Bulunamadı : Kressmann Taylor - Tiyatro İstanbul - 2002
İdeaL Koca : Oscar Wilde - Tiyatro İstanbul - 2000
Sanat : Yasmina Reza - Tiyatro İstanbul - 1996
Amadeus : Peter Shaffer - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1986
Sırça Kümes : Tenese Wiliams - Ankara Devlet Tiyatrosu

Yönettiği oyunlardan bazıları

Bana Bunu Yapma
Gönül Hırsızı : Pierre Chesnot Tiyatro İstanbul - 2006
Amedeus : Peter Shaffer - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2003
Taraf Tutmak Ronald Harwood - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2003
Terlik (oyun "Relativeli Speaking" : Alan Ayckbourn Tiyatro İstanbul - 2001
Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi : Oktay Arayıcı - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1998
Yeşil Papağan Limitet : Memet Baydur - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1994
Kedi Oyunu : İstvan Orkeny - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1992
Düdüklüde Kıymalı Bamya : Memet Baydur - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1991
Yangın Yerinde Orkideler : Memet Baydur - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1989
Altı Kişi Yazarını Arıyor : Luigi Pirendello - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1988
Sahibinin Sesi : Sevim Burak - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1985
Julius Caesar : William Shakespeare : İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1984
Kahvede Şenlik Var : Sabahattin Kudret Aksal - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1980
Deli Dumrul : Güngör Dilmen - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1979
Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi : Oktay Arayıcı - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1979
Pof'la Paf : Ergun Sav - İstanbul evlet Tiyatrosu - 1978
Yelpaze (oyun) : Oscar Wilde - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1977
Kedi Oyunu : ıstavan Orkeny - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1975
Filmografisi

Kurtlar Vadisi Pusu -2007
Aşk Beklemez - 2006
Rüyalarda Buluşuruz - 2006
Halk Düşmanı - 2004
Aşkımızda Ölüm Var - 2004
Seni Yaşatacağım - 2002
Aşk ve Gurur - 2002
Beyaz Yalanlar - 2000
Yorgun Ölüm - 1994
Bir Aşk Uğruna - 1994
Yorgun Savaşçı - 1993
Ağrıya Dönüş - 1993
İlk Aşk - 1991
Ateşten Günler - 1987
Yangın - 1984
Metres - 1983
Kartallar Yüksek Uçar - 1983
Yorgun Savaşçı - 1979
Yaşam Kavgası - 1978
Sırça Kümes - 1977

yaşam kavgası bölüm 8/8 son

Yönetmen:Halit Refiğ Oyuncular Fatma Girik, Can Gürzap,Ahmet Mekin, Zerrin Egeliler,Mümtaz Ener ,Reha Yurdakul, Hakkı Kıvanç, İbrahim Uğurlu, Leman Akçatepe Zeynep Çayıroğlu

Mesajınızı Paylaşın

500  Karakter
Vidsbook.com Reklam Alanı

Sık kullanılanlara ekle
  © Copyright 2013 Vidsbook - Her hakkı saklıdır.