Türkçe English
Kayıt Ol
facebook login
twitter login
Anasayfa

Damla Sönmez

Damla Sönmez, (d. 3 Mayıs 1987), Türk oyuncu. 2009 yılında Bornova Bornova filmiyle 46. Altın Portakal Film Festivalinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.
Türk televizyonunda birçok yapımda yer alan Damla Sönmez, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda yarı zamanlı 2 yıl keman 1 yıl piyano dalında öğrenim gördü.
St. Joseph Lisesi'ni bitirdikten sonra Fransa'da Paris Sorbonne Üniversitesi'nde tiyatro eğitimi alan oyuncu, Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne devam etmektedir.Emret Komutanım dizisiyle populer oldu.
Filmografi

Kurtuluş Son Durak 2012 (Tülay) (Sinema Filmi)
Türkan 2010 (Turhan) (Tv dizisi)
Mahpeyker:Kösem Sultan 2010 (Kösem Sultan) (Sinema Filmi)
Çakal 2010 (Deniz) (Sinema Filmi)
Bornova Bornova 2009 (Özlem) (Sinema Filmi)
Kampüste Çıplak Ayaklar 2009 (Ebru) (Sinema Filmi)
Gece Gündüz 2008 (Pınar) (Tv dizisi)
Emret Komutanım 2008 (Karamel) (Tv dizisi)
Fırtınalı Aşk 2007 (Melda Talay) (Tv dizisi)
Sahte Prenses 2006 (Sedef) (Tv dizisi)
Şarkılar Susmasın 2006 (Aycan) (Tv dizisi)
Kapıları Açmak 2005 (Gülşen) (Tv dizisi)
Omuz Omuza 2004 (Pelin) (Tv dizisi)
Camdan Pabuçlar 2004 (Gülçin) (Tv dizisi)

ŞİİR:ANLAT BANA

SERPİL'LE FASL-I MUHABBET-2011 ŞİİR: ALİ SÖNMEZ CEYHAN MÜZİK:GÖKSEL BAKTAGİR- SESLENDİREN:SERPİL ERTUĞ HAZIRLAYIP-SUNAN:SERPİL ERTUĞ— DÜŞ BAHÇESİ SANAT MERKEZİ ANTALYA-www.dusbahcesisanat.org ANLAT BANA- ALİ SÖNMEZ CEYHAN pencereden seyrettiğimiz, o sokağı anlat... hâlâ duruyor mu ?akasya ağaçları,ya köşedeki balıkçı..? yine kapı önüne mi park ediyor arabasını,Servet bey.. paltomun ceplerinde ısıttığım,ellerin üşüyor mu hala? bir türlü bulamadığımız..her gece aradığımız o... gizemli yıldız,, kayıp mı.. hâlâ ? bana Ankara'yı anlat,..ney üfleyen sakallı ihtiyarı ulus'taki simitçiyi..anlat yine aynı duraktan mı biniyorsun otobüse? neleri unutmuyor ki insan..? kader işte... bana.. seni anlat,ama benimle olduğun zamanları dostlarımızdan, arkadaşlarımızdan söz et bana melek, serap, ziya, arada bir de olsa..Osman, beni sorarlar mı sana? yılbaşı gecelerinde kar yağarken ..ve baharın ilk gülü patlarken.., ya da, yaza dönerken mevsim yıldız gibi yanan gözlerinde..o ışık.. duruyor mu hâlâ ? büyüdümü Selver'in bebeği ?,Nedim'in kedisi ?, Fatma ablanın köpeği.., duruyor mu hâlâ ?.. HAYIR dersen anlarım seni...çünkü yıllar geçti hiç olmazsa biri,küllenmiş olsa da anılar uykusuz saatlerinde olur ya.... toz duman olup, savrulurken dünya belki de... belki de... bir yerlerde kalmıştır bir parça sevgi,...bir kaç damla gözyaşı... sen bana bakma...,ellerim hâlâ bir yerlerde asılı kulaklarımda,...hala sakallı ihtiyarın ..inleyen ney'i kaybettiğim her şeyi,..yeniden yaşamaya başladım ya! akıl ...

Mesajınızı Paylaşın

500  Karakter

Sık kullanılanlara ekle
  © Copyright 2013 Vidsbook - Her hakkı saklıdır.