Türkçe English
Kayıt Ol
facebook login
twitter login
Anasayfa
Emre Kınay

Emre Kınay

Yeni Kanallar

Emre Kınay

Emre Kınay (d. 5 Mart 1970, İstanbul), Sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu, sanatçı.
Dostlar Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları gibi topluluklarda görev yapan sanatçı, çeşitli sinema filmi ve tv dizilerinde de rol alıyor. Kurucusu olduğu Duru Tiyatro topluluğunda halen oyunlar sergilemekte ve dizi filmlerde oynamaktadır. Yılan Hikayesi dizisinde canlandırdığı Erkan Ağa Karakteri ile tanındı.Üç kız çocuğu babasını oynadığı ve başrolünü İclal Aydın ile paylaştığı İki Aile dizisi ile daha geniş çevrede tanınmıştır.
Afife Tiyatro Ödülleri : "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" - Kara Sohbet-2006
23. İstanbul Film Festivali"En İyi Erkek Oyuncu" İnşaat filmi.-2004
Rol aldığı bazı oyunlar

Sondan Sonra : Dennis Kelly - Duru Tiyatro - 2010
Aşk Her Yerde : Simon Williams - Duru Tiyatro - 2008
Bir Mutfak Masalı : Kerstin Specht - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 2007
Kara Sohbet : Amélie Nothomb - Duru Tiyatro - 2006
Sınır : Muzaffer İzgi - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 2005
Lütfen Kızımla Evlenir misiniz : Muzaffer İzgi - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 2005
İkinci Caddeninin Mahkumu : Neil Simon - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 2002
Rumuz Goncagül : Oktay Arayıcı - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 1999
Bir Cinayet Söylencesi : Melih Cevdet Anday - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 1999
Kuzguncuklu Fazilet : Yılmaz Karakoyunlu - Bakırköy Belediye Tiyatroları
Bozuk Düzen : Dinçer Sümer - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 1998
Simyacı : Paaulo Coelho - Dostlar Tiyatrosu - 1997
Barış : Aristopfanes : Bakırköy Belediye Tiyatroları - 1993
Sofokles'in Antigone'si : Bertolt Brecht - Bakırköy Belediye Tiyatroları
Fırtına : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu
Yönettiği bazı oyunlar

Sondan Sonra : Dennis Kelly - Duru Tiyatro - 2010
Aşk Her Yerde : Simon Williams - Duru Tiyatro - 2008
Bir Mutfak Masalı : Kerstin Specht - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 2007
İkinci Caddenin Mahkumu : Neil Simon - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 2002

Filmografi

Ustura Kemal - 2012
Dürüye'nin Güğümleri - 2010-2011
Aile Reisi - 2009-2010
Ah Kalbim - 2009
Güneşi Gördüm : Mahsun Kırmızıgül - 2009
Dün Gece Bir Rüya Gördüm : Ulaş Ak - 2006
Kurtlar İmparatorluğu - 2005
Okul : Taylan Biraderler - 2003
İnşaat : Ömer Vargı - 2003
İki Aile - 2006/2008
Kamyon - 2006
Seni Çok Özledim - 2005
Sen misin Değil misin? - 2005
Ölümüne Sevdalar - 2005
İstanbul Şahidimdir : Türkan Derya - 2004
Baba : Taylan Biraderler - 2003
Esir Şehrin İnsanları - 2003
Berivan - 2002
Yeditepe İstanbul : Türkan Derya - 2001
Yüzleşme : Nihat Durak - 1999
Baba - 1999
Yılan Hikayesi : Nihat Durak - 1999

Pazar Eki 10 Nisan (Part-3)

Tiyatro ve televizyon dünyasının başarılı oyuncusu Emre Kınay "Pazar Eki"ne konuk oldu...

Mesajınızı Paylaşın

500  Karakter
Vidsbook.com Reklam Alanı

Sık kullanılanlara ekle
  © Copyright 2013 Vidsbook - Her hakkı saklıdır.