Türkçe English
Kayıt Ol
facebook login
twitter login
Anasayfa

Hatice Aslan

Hatice Aslan (eski soyadıyla Hatice Aslan Kaleli, d. 20 Şubat 1962, Sivas), Türk oyuncu. Ferhunde Hanımlar ve En Son Babalar Duyar dizileriyle, Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Üç Maymun filmindeki rolleriyle tanınır.
Sivas Lisesinde okudu. 1983'te Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı bitirdi. 1986'da İzmir Devlet Tiyatrosu'na girerek profesyonel oldu. Ardından Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev alan Aslan, bu dönemde Ankara'da çekilen ve çoğunlukla kendisi gibi Devlet Tiyatroları oyuncularının rol aldığı Ferhunde Hanımlar dizisinde, ailenin ortanca kızı Nejla'yı canlandırdı. Daha sonra İstanbul Devlet Tiyatrosu'na geçen Aslan, Hürrem Sultan ve Kınalı Kar dizilerinin ardından beş sezon En Son Babalar Duyar dizisinde oynadı. Devlet Tiyatroları'nda ise, Ölümsüzler, Küçük Adam Ne Oldu Sana, Karacaoğlan, Müfettiş gibi oyunlarda rol aldı. Şu anda ise Lale Devri dizisinde oynamaktadır.
Nuri Bilge Ceylan'ın dördüncü uzun metrajlı filmi olan Üç Maymun'da baş kadın karakter Hacer'i canlandırdı. Bu, ilk sinema filmi oldu. Oyuncu bu rol için amatör ve profesyonel oyuncular arasında yapılan uzun bir arayışın sonunda, Ebru Ceylan'ın önerisi üzerine seçildi.

Rol aldığı bazı tiyatro oyunları

Ölümsüzler
Kaygusuz Abdal
Azizname
Çamaşır Hane
Filmografi

Vücut,(2012)
Lale Devri, 2010-2011 - Zümrüt
Samanyolu, 2010 - Belkıs
Üç Maymun, 2008 - Hacer
Düğün Şarkıcısı, 2008 - Şükran
Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım, 2007
Hırçın Menekşe, 2003 - Pelin
A. G. A, 2003
Hürrem Sultan, 2003 - Mahidevran Sultan
Kınalı Kar, 2002 - Leyla
En Son Babalar Duyar, 2002 - Hülya
Ferhunde Hanımlar, 1993 - Nejla
Deli Balta, 1993 - Rosa
Elif'in Rüyaları, 1992
Ödüller

18. Altın Koza Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Vücut)
2. Yeşilçam Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Üç Maymun)
41. SİYAD Türk Sineması Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Üç Maymun)
7. River Run Uluslararası Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Üç Maymun)

Murat Dalkılıç Yalan Dünya- Lale Devri

Murat Dalkılıç- Yalan Dünya Hatice Aslan, Kenan Bal, Serenay Sarıkaya, Selen Soyder, Tolgahan Sayışman, Gül Onat Fulya Sar

Mesajınızı Paylaşın

500  Karakter

Sık kullanılanlara ekle
  © Copyright 2013 Vidsbook - Her hakkı saklıdır.